Novosti

ODRŽAN CENTRALNI SKUP GO PDA GRADAČAC

U nedjelju, 25. 9. 2022. godine održan je centralni predizborni skup GO Pokreta demokratske akcije Gradačac.

Na skupu u sportskoj dvorani Skenderije prisustvovali su čanovi i simpatizeri PDA kao i ostali mnogobrojni građani.

 

PDA je politički subjekt koji okuplja istinski opredijeljene i angažirane ljude i lidere, one koji su vođeni jasnim ciljevima. Ciljevi PDA usmjereni su na zalaganje za univerzalne ljudske vrijednosti, ekonomski prosperitet i opće društveno blagostanje. PDA je vodilja na putu za izgradnju sigurnijeg i kvalitetnijeg života u BiH.

Prisutnim članovima i simpatizerima stranke obratili su se kandidati za sve nivoe vlasti predstavljajući platformu PDA.

 

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH:

Admir Sadiković

Admir Sadiković kazao je da će Pokret demokratske akcije svoju platformu implementirati kroz aktivno učešće njenih članova na svim nivoima vlasti. Pozabavit će se pitanjem uključivanjem žena u sve sfere društva, kulturno-historijskim naslijeđem, kulturnom razvoju, unapređenju sporta, vjerskim zajednicama, nevladinim organizacijama i ostalim udruženjima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

 

 

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

U svom obraćanju predsjednik GO PDA Gradačac i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić zahvalio se građanima koji su dali podršku PDA na njenom putu pobjede 2. oktobra.

Poručio je da PDA na izbore izlazi sa jasnom izbornom platformom i jasnom vizijom za budućnost Bosne i Hercegovine, sa prioritetom ulaska u NATO savez i Evropsku Uniju. Iznio je strateške ciljeve pokreta demokratske akcije i kazao da PDA izlazi na izbore sa najboljim kandidatima. Uz slogan RAD ODGOVORNOST EKONOMIJA I SIGURNOST poručio da je vrijeme za jaku i stabilnu Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Mehmed Hukić

Mehmed Hukić kazao je da je potrebno raditi na unapređenju zdravstvenog sistema, kao i na unapređenju svih drugih sfera, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Sabina Jukan

Sabina Jukan istakla je da je potrebno izjednačiti prava svih pacijenata kao korisnika usluga iz oblasti zdravstva na svim nivoima zdravstvene zaštite, sa posebnim osvrtom na djecu , omladinu, žene u reproduktivnoj dobi, osobe sa invaliditetom i siromašnu kategoriju društva te da je potrebno uključiti građane u donošenje odluka koje se tiču njihovog zdravlja.

 

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Esad Džidić

Esad Džidić istakao je da je za ostanak mladih i opstanak na ovim   prostorima uz ekonomski faktor bitna i sigurnost sistema. U Platformi Pokreta demokratske akcije obrađena su sva poglavlja koja definišu rad stranke za poboljšanje stanja u Bosni i Hercegovini. Istakao je još da Pokret demokratske akcije ima viziju i kadrove koji taj program mogu sprovesti u djelo.

Sanela Rabić

Sanela Rabić istakla je da su posljednji rezultati ispitivanja znanja i vještina učenika pokazali da Bosna i Hercegovina nije ostvarila zavidne rezultate te da maturski ispiti učenika i završne analize uspjeha u učenju i vladanju, također, pokazuju jako loše rezultate, alarm  je  sve one koji na obrazovanje gledaju kao na nacionalno blago.

Šemsudin Valjevac

Šemsudin Valjevac istakao je da će se zalagati za izmjenu zakona o boračkoj populaciji kako bi se on uredio i bio jednoobrazan na čitavoj teritoriji BiH. Također kazao je da će se zalagati za rješavanje stambenog zbrinjavanja boračke populacije.

Almedina Pašalić

Almedina Pašalić kazala je da je za ostanak mladih u BiH potrebno ponuditi bolje uslove rada kada je u pitanju obrazovanje i zaposlenja te da je neophodo uskladiti potrebe tržišta rada sa obrazovnim sistemom.

 

 

Pred nama je veoma važan period. Pred nama su izbori koji su presudni. Zakoračimo hrabro ka 2.oktobru. Izađimo na izbore i svoj glas i povjerenje poklonimo onima u čijim rukama su rješenja za dosadašnje probleme. Izađimo na izbore i svoj glas povjerimo PDA.

Vašim glasom za PDA krenimo ka putu pobjede, gdje pobjedu nosi narod, gdje pobjedu nosite Vi.

 

Jaka BiH moguća je samo ukoliko Vaš glas i povjerenje poklonite PDA.

VRIJEME JE ZA RAD ODGOVORNOST EKONOMIJU I SGURNOST!

VRIJEME JE ZA POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE!

 

 

 

Povezani članci

ODRŽANI PREDIZBORNI SKUPOVI PDA GRADAČAC U MO RAJSKA I MO JASENICA

Održan radni sastanak u MZ Oskova inicijativnog odbora PDA Banovići

ODRŽANA SEDMA SJEDNICA PROŠIRENOG SASTAVA POVJERENIKA MJESNIH OGRANAKA I IZVRŠNOG ODBORA OO PDA GRADAČAC

Ostavite komentar