• Naslovna
  • Novosti
  • Održan predizborni skup PDA Gradačac mjesnog ogranka Bagdale i Bukva
Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac mjesnog ogranka Bagdale i Bukva

Došlo je vrijeme da se ispune obećanja. Došlo je vrijeme da se građani ne iznevjere. Došlo je vrijeme da naše sutra jednu ljepšu priču piše. Došlo je vrijeme za novu političku priču. Došlo je vrijeme za PDA BiH.

Večerašnji predizborni skup Pokreta Demokratske Akcije (PDA) Gradačac održan je u “Maloj sali” Gradačačkog sajma, a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Bagdale  i MO Bukva, te brojni drugi gosti i sugrađani sa svih područja općine Gradačac, koji su svojim dolaskom potvrdili da vjeruju u RAD I ODGOVORNOST I JAKE LOKALNE ZAJEDNICE. Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Među kandidatima, na večerašnjem skupu, prisutnima se obratio i naš kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH gospodin Mustafa H.Ađulović.

Mustafa H.Ađulović, kandidat pod rednim brojem 6, rođen je 1966 godine u Gradačcu. Po zanimanju je diplomirani inženjer građevine. Suvlasnik je i direktor poduzeća Gradmont d.o.o.

“Privrednik sam 30 godina, suvlasnik sam i direktor u poduzeću D.O.O. Gradmont. S obzirom na moje iskustvo u privredi, zalagat ću se i lobirati kod inostranih privrednika da ulažu u našu državu, da se otvaraju novi pogoni, da naši privrednici surađuju sa stranim privrednicima, da naše proizvode iz Gradačca izvozimo na strano tržište, te na taj način otvaramo nova radna mjesta i stvaramo novi kapital od kojeg ćemo svi da živimo. No međutim, bez kvalitetne i školovane radne snage nema ni privrede. Privreda se zasniva na tehničkim sredstvima i kvalitetnom radnom snagom. Ako nam odu mladi i ode nam radna snaga, nećemo imati ni privredu. Zato se moramo ozbiljno založiti, a to će mi biti osnovni zadatak i cilj, pokretanje privrede u BiH i zaustavljanje odlaska mladih iz ove države. Nadam se da ste iz mog govora prepoznali da među nama vlada RAD I ODGOVORNOST, te borba za JAKU LOKALNU ZAJEDNICU I JAKU DRŽAVU BiH, da u nama prepoznajete moralne i kvalitetne ljude koji iza sebe imaju rezultate, a te rezultate ćemo samo nastaviti da unapređujemo a samim tim da razvijamo našu državu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je gospodin H.Ađulović.

Pred nama su izbori koji su presudni. Nezaposlenost, odlazak mladih iz BiH, postojeći problemi i sve ono za šta rješenje već godinama tražite…ovog oktobra rješenje stoji pred Vama. Zakoračimo hrabro ka 7. oktobru.

Izađimo na izbore i svoj glas poklonimo onima u čijim rukama su rješenja za dosadašnje probleme. Izađimo na izbore i svoj glas poklonimo PDA BiH.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, JAKU DRŽAVU BIH, vrijeme je za POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE BIH.

 

Povezani članci

Održan radni sastanak u MO Zelinja Srednja

Kandidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti

Pokret Demokratske Akcije OO Gradačac priredio doček iftara

Ostavite komentar