• Naslovna
  • Novosti
  • Održan predizborni skup PDA Gradačac mjesnih zajednica Centar, Varoš i Svirac
Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac mjesnih zajednica Centar, Varoš i Svirac

 

Došlo je vrijeme da se ispune obećanja. Došlo je vrijeme da se građani ne iznevjere. Došlo je vrijeme da naše sutra jednu ljepšu priču piše. Došlo je vrijeme za novu političku priču. Došlo je vrijeme za PDA BIH.

Večeras je održan predizborni skup PDA Gradačac u maloj sali Gradačačkog sajma a skupu su prisustvovali mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Centar, MO Svirac i MO Varoš, te brojni drugi sugrađani i gosti koji su došli da podrže PDA Gradačac.

Važno je istaći da PDA ima ogromnu podršku i u drugim kantonima i shodno tome djeluje i na svim nivoima vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

“PDA BiH je opredjeljenja, polazeći od univerzalnih vrijednosti slobode, jednakosti, pravde i solidarnosti, da gradi socijalnu državu unutar koje će biti osiguran jednak pristup radu, socijalnoj sigurnosti, zdravlju, humanom stanovanju, obrazovanju, kulturi i sportu za sve, a posebnu senzibilnu za penzionere, invalide, djecu bez roditelja, nezaposlene i stare. Opredjeljena je za JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, ra razvoj putne infrastrukture, za ravnomjernu raspodjelu javnih prihoda, jednom riječju opredjeljena je za bolje sutra svih građana BiH”, kazao je u svom obraćanju gospodin Mustafa H.Ađulović, naš kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Naš lider, koji nam je pokazao da se dobri rezultati postižu samo vrijednim zalaganjem i radom uz neizostavni prateći faktor, odgovornost. Naš predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac i naš kandidat, odnosno nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, gospodin Husein Topčagić u svom večerašnjem govoru kazao je prisutnima:

“PDA je nastao isključivo iz ekomomskih razloga, zboh historijskog NE i zbog STOP iskprištavanju Tuzlanskog kantona. Želimo ravnomijernu raspodijelu javnih prihoda, te da građanin Tuzlanskog kantona vrijedi isto kao i građanin Sarajevskog kantona. Mi smo pokazali rad i odgovornost u protekle tri i po godine od kako je na vlast došla nova Vlada koja je stabilizovala stanje u TK, a u kojoj je od 13 ministara, 8 ministara iz PDA i premijer. U toku ove tri i po godine u općinu Gradačac je ubrizgano oko 15 miliona KM kroz razne projekte. Mi smo napravili brošuru, pisani dokument sa svim projektima koji su realizovani od strane Vlade TK na prostoru općine Gradačac, i to je RAD I ODGOVORNOST. Projekti koji su realizovani od strane Vlade TK, a koji su veoma važni za ove mjesne ogranke su : druga faza izgradnje škole gimnazija “Mustafa Novalić”   230.000,00 KM, centralna OŠ”Ivan Goran Kovačić”   186.000,00 KM, krov OŠ”Safvet beg Bašagić”   60.000,00 KM, stolarija na OŠ”Ivan Goran Kovačić”   31.000,00 KM, ukupno uloženo sredstava za poljoprivredu (poticaji) od 2015 do 2017 godine   3.040.156,40 KM, a u toku je usvajanje programa za 2018 godinu cca 1.300.000,00 KM, u projekte vodoprivrede od strane Vlade TK za 2017 godinu uloženo je 758.479,28 KM, učešće u finansiranju troškova rada postrojenja za tretman otpadnih voda Gradačac, regulacija rijeke Gradašnice u dužini 300 m-faza IV, subvencioniranje potrošnje električne energije i hemikalija za rad postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda, učešće u finansiranju rada postrojenja za tretman otpadnih voda u Gradačcu (troškovi električne energije), izgradnja odvodne fekalne kanalizacije u dijelu MO Svirac, naselje Merjemići, završetak sanacije, rekultivacije i modernizacije pješačke staze Aleja kestenova   108.850,00 KM, uređenje gradske zelene površine Stara banja-faza II   67.588,24 KM, rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gradačcu   145.500,00 KM, izvođenje radova na provođenju energetskih mjera na zgradi “Alma” (HABITAT)   15.765,00 KM, rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda u Gradačcu   119.893,76 KM, uređenje Aleje javora   43.306,24 KM, ukupno uloženo sredstava za dopunska prava boračkoj populaciji općine Gradačac   2.311.943,04 KM, obnova i rekonstrukcija policijske stanice-policijske uprave Gradačac   470.000,00 KM, ukupno uloženo sredstava u ostale aktivnosti (sport i kultura, vjerske zajednice, spomenici i obilježja, sajamske manifestacije)   300.000,00 KM. PDA će maksimalno uložiti svoj angažman i nastaviti sa projektnim aktivnostima razvijanja lokalnih zajednica, kantona i BiH u cjelini. Zato izađimo na izbore i glasajmo za bolje sutra. Vašim glasom za PDA krenimo ka putu pobjede, gdje pobjedu nosi narod, gdje pobjedu nosite vi”.

Pred nama je veoma važan period za BiH. Pred nama su izbori koji su presudni. Zakoračimo hrabro ka 7.oktobru, izađimo na izbore i svoj glas poklonimo PDA. Radom i odgovornošću zajedno do pobjede!

 

Povezani članci

Održana peta sjednica OIŠ OO PDA Gradačac

Održan radni sastanak u MO Rajska

Održan prvi predizborni skup PDA Gradačac u MO Srnice Donje

Ostavite komentar