Novosti Radni sastanci Saopćenja

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Kamberima

Večeras je održan predizborni skup PDA Gradačac u Mionici II-Kamberi. Skupu su prisustvovali članovi i simpatizeri PDA Gradačac iz MO Kamberi koji su došli da podrže PDA, odnosno da podrže RAD I ODGOVORNOST.

Važno je istaći da PDA ima ogromnu podršku i u drugim kantonima i shodno tome djeluje i na svim nivoima vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Među kandidatima na večerašnjem skupu prisutnima se obratila  Enisa Omerčić naša kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH:

“Čast mi je i zadovoljstvo stati ovdje pred vas, znajući da ćemo zajedničkim snagama krenuti ka pobjedi. Obzirom da dolazim iz obrazovanja, pored toga što ću se zalagati za unaprjeđenje obrazovanja mladih ljudi u BiH, takođe ću se zalagati i za prava žena u BiH. Radeći dva mandata na poziciji direktora škole postigla sam zapažene rezultate, ali sam nailazila na mnoge prepreke. Prolazeći te prepreke upoznala sam se sa položajem žena u društvu u kojem živimo. Savladavši te prepreke upoznala sam sebe, upoznala sam sve žene. I danas sam tu da pokažem kolika je snaga jedne žene. Tu sam da budem podrška svim ženama da spoznaju svoju snagu”.

Svojim dosadašnjim radom PDA je tematizovao veliki broj pitanja od ključnog značaja za ravnomjeran razvoj TK. PDA će maksimalno uložiti svoj angažman i nastaviti sa projektnim aktivnostima razvijanja lokalne zajednice.

U svom večerašnjem govoru naš predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac, naš vođa, naš kandidat i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić istakao je:

“Cilj nam je da informišemo građane općine Gradačac o značajnim projektima koji su implementirani na području ove općine od strane Vlade TK u posljenje četiri godine, kao i o projektima koji će se implementirati do kraja ove godine ili u skorijoj budućnosti i predstavljat će za kadrove PDA veoma važnu ulogu. Projekti koji su implementirani od strane Vlade TK, a koji su veoma važni za Mionice su : rekonstrukcija krova i obnova stolarije OŠ”Hamdija Krševljaković” Kamberi, za koje je Vlada TK odobrila 70.000,00 KM (krov škole 30.000,00 KM i stolarija 40.000,00 KM), obnova područne OŠ”Safet beg Bašagić” 19.000,00 KM, dodijeljena koncesija vodovod “Vrelo”, takođe je izdvojeno 147.000,00 KM za bušotinu “Vrelo”. U narednom periodu predviđen je završetak sportske dvorane u OŠ “Hamdija Krševljaković” u Kamberima. Zato podržite RAD I ODGOVORNOST, podržite jake lokalne zajednice, jer JAKE LOKALNE ZAJEDNICE ČINE JAKU BIH”.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za PDA BIH!

Povezani članci

Održan radni sastanak u MO Biberovo Polje

Održana tribina Asocijacije mladih PDA Gradačac na temu “Mladi u politici”

Promocija Pokreta Demokratske Akcije Gradačac

Ostavite komentar