• Naslovna
  • Novosti
  • Održan predizborni skup PDA Gradačac u Mahmut Mahali i Tokama
Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Mahmut Mahali i Tokama

Večeras je održan predizborni skup Pokreta Demokratske Akcije (PDA) Gradačac u Mahmut Mahali i Tokama, a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Mahmut Mahala  i MO Toke, te brojni drugi sugrađani koji su svojim dolaskom potvrdili da vjeruju u PDA i da vjeruju u RAD I ODGOVORNOST. Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Tokom svog izlaganja i obraćanja prisutnima, kandidati su predstavljali sebe i ono za šta će se zalagati.

“Obzirom da sam direktorica škole, pored toga što ću se zalagati za obrazovanje mladih ljudi u BiH, zalagat ću se i za prava žena počev od diskriminacije žena na polju zapošljavanja, bolovanja, novčanih naknada za porodilje i mnogih drugih stvari vezanih za prava žena. PDA BiH osigurat će zaštitu i unaprjeđenje ljudskih prava i temeljnih sloboda i zalagat će se za državu u kojoj se uvažavaju prava i slobode čovjeka i građana na cijeloj njenoj teritoriji” , kazala je gospođa Enisa omerčić, naš kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

 

“Primjećujem da iz skupa u skup, svakim danom postajemo jedna velika familija. Familija koja svakim danom poprima sve više članova, koja će se 7. oktobra proširiti još više, te pod jednim prezimenom, prezimenom Pokret Demokratske Akcije brojati više od 5000 članova na prostoru općine Gradačac i biti pobjednička familija”, kazao je u svom govoru naš kandidat za skupštinu TK gospodin Hasan Ćerimović.

PDA do pobjede ide ne samo na nivou kantona, nego i dalje. Onim najboljim našim glasom 7. oktobra otvorimo put ka Federalnom Parlamentu, jer samo put kojim će nas kandidati PDA voditi Federacijom, voditi BiH, je put koji izlazi iz tame. Ukažimo im naše povjerenje i napravimo korak dalje u ljepšu budućnost.

Došlo je vrijeme za RAD I ODGOVORNOST, došlo je vrijeme za PDA BIH!

 

Povezani članci

GRAD GRADAČAC: OD OBEĆANE GRADSKE GARAŽE NEĆE BITI NIŠTA!!! GDJE SU PARE?

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Kamberima

Održana peta sjednica OIŠ OO PDA Gradačac

Ostavite komentar