Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Novalićima

Večerašnji predizborni skup PDA Gradačac održan je u Novalićima, a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Novalići, te brojni drugi sugrađani koji su došli da podrže PDA, da podrže JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, odnosno da podrže RAD I ODGOVORNOST. Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Naš lider, gospodin Topčagić je naglasio da:

“PDA insistira na pravednoj raspodjeli javnih prihoda i stvaranju preduslova za ravnomjeran razvoj države, entiteta, kantona, gradova i općina, kao i uspostavljanju i održavanju egzistencijalne ravnopravnosti svih naroda i građana BiH. PDA se posebno zalaže za razvoj i jačanje lokalne zajednice, jer samo jake lokalne zajednice čine jaku državu BiH. Mi smo izdali brošuru, pisani dokument “Jačanje i razvijanje lokalne zajednice kroz projektne aktivnosti Vlade TK 2015-2018 godina na području općine Gradačac”, i svi ti projekti koji se nalaze u brošuri su odobreni i finansirani od strane nas iz PDA, odnosno Vlade TK. Kroz te projekte u prethodne tri i po godine u općinu Gradačac je ubrizgano oko 15 miliona KM. I to je RAD I ODGOVORNOST!”

Naša kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospođa Enisa Omerčić u svom večerašnjem govoru kazala je:

“Moje zalaganje u okviru Parlamenta FBiH biti će usmjereno ka ženama. Svojom kandidaturom i političkim angažmanom na izborima ove godine nastojim prije svega podići javnu svijest o potrebi učešća žena u politici. Zalagat ću se za ravnopravnu zastupljenost žena na tržištu rada, te na taj način poboljšanje ekonomske stabilnosti i samostalnosti žena. Radit ću na unapređenju položaja i zaštite samohranih majki, porodilja kao i na strategiji za pomoć ženama povratnicama.”

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za PDA BIH!

 

Povezani članci

ISTORIJSKO ZADUŽENJE GRADA GRADAČAC “ZADUŽENJE ILI PLJAČKA”

Održan radni sastanak u MO Centar

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Mahmut Mahali i Tokama

Ostavite komentar