Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Požarikama

Večerašnji predizborni skup Pokreta Demokratske Akcije (PDA) Gradačac održan je ispred novosagrađene škole na Požarikama. Skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Požarike  i MO Škorići, te brojni drugi gosti i sugrađani sa svih područja općine Gradačac, koji su svojim dolaskom potvrdili da vjeruju u RAD I ODGOVORNOST I JAKE LOKALNE ZAJEDNICE.

Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

U svom večerašnjem obraćanju, među kandidatima poseban govor imala je i naša kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, gospođa Elma Ćosić.

Elma Ćosić, kandidatkinja pod rednim brojem 38 rođena je 1991 godine u Gradačcu. Stekla je zvanje diplomiranog ekonomiste. Udata je i majka jednog sina. Svoju aktivnost pokazuje u radu za mlade i sa mladima. U svom večerašnjem govoru kazala je:

“Mladi u BiH- ozbiljan problem. U medijima negativna statistika, na graničnim prijelazima-pečat bez povratka. Da bi ostali, mladi ljudi trebaju nešto što se zove ekonomska održivost. Mladima je potrebno da imaju posao od kojeg će moći da plaćaju račune i kvalitetno da žive. Na osnovu toga će moći da riješe životno pitanje. Mi iz PDA, zalagat ćemo se za mlade u smislu zapošljavanja, školovanja i da kroz PDA izgradimo i imamo bolju i svjetliju budućnost u našoj drzavi. Predsjednik Husein Topčagić je na jednom sastanku obećao da će škola biti gotova do početka školske godine. I kao što možete vidjeti, škola je gotova. I to je RAD I ODGOVORNOST. Međutim, iz nekih drugih razloga nekome ne odgovara da ova škola počne sa radom. Zato pozivam vas, sve gradjane Požarika, nebitno kojoj stranci pripadali, da dignemo glas koji će se čuti do onih koji trebaju da daju saglasnost za otpočinjanje rada škole. Budimo jedinstveni, samo time ćemo omogućiti našoj djeci da im pripada ono što pripada svakom čovjeku. Izađimo na izbore 7. oktobra i svoj glas poklonimo PDA. Posšujmo sebe, poštujmo svoj glas na izborima i volimo svoju državu, jer kada se mlade ruke spoje, uz rad i odgovornost, sve se može”.

Naš lider i nosilac liste, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić u svom govoru istakao je:

“Cilj nam je da informišemo građane općine Gradačac o značajnim projektima koji su implementirani na području ove općine od strane Vlade TK u posljednje četiri godine kao i o projektima koji će biti implementirani do kraja ove godine ili u skoroj budućnosti i predstavljat će za kadrove PDA veoma važnu ulogu. PDA će se istinski boriti i ispunjavati svoje ciljeve i načela jačanja i unaprijeđenja lokalne zajednice, ulagat će u lokalnu zajednicu, njene institucije i organizacije, zalagat će se za razvijanje putne infrastrukture, te za obrazovanje mladih u skladu sa evropskim standardima  i za stvaranje ambijenta koji će zaustaviti odliv stručnih kadrova i mladih iz BiH. Projekti koji su implementirani i koji će biti implementirani u narednom periodu od strane Vlade TK a koji su od velikog značaja za ove mjesne ogranke su:

  • izgradnja područne OŠ”Ivan Goran Kovačić”   490.000,00 KM
  • regionalni put Gradačac-Orašje-most   280.000,00 KM
  • lokalni put naselje Kikići-Požarike   50.000,00 KM
  • rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Požaričkih branilaca dio Kikići
  • izrada potisnog cjevovoda u cilju obezbjeđenja dodatnih količina vode za MO Vida i Gradačac
  • izgradnja rezervoara za akumulaciju pitke vode “Fazlići”

Pred nama je veoma važan period za BiH. Pred nama su izbori koji su presudni. Zakoračimo hrabro ka 7. oktobru . Izađimo na izbore i svoj glas i povjerenje poklonimo PDA.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, JAKU DRŽAVU BIH, vrijeme je za POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE BIH.

Povezani članci

Održani radni sastanci inicijativnog odbora PDA u MZ Stražbenica i MZ Podgorje

Održan radni sastanak u MO Mahmut Mahala

Ministar unutrašnjih poslova TK, Husein Topčagić: Za tri godine uloženo oko 7 miliona za opremanje MUP-a TK

Ostavite komentar