Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Rajskoj

PDA BiH je novi politički subjekt u BiH koji okuplja istinski opredjeljene i angažirane, ljude i lidere, one koji su vođeni jasnim ciljevima. Ciljevi PDA usmjereni su na zalaganje za univerzalne ljudske vrijednosti, ekonomski prosperitet i opće društveno blagostanje. PDA kao vodilja na putu za izgradnju sigurnijeg i kvalitetnijeg života u BiH i za ravnopravan razvoj lokalnih zajednica, jer samo JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, ČINE JAKU BOSNU I HERCEGOVINU.

Večerašnji predizborni skup PDA Gradačac održan je u Rajskoj, a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Rajska i MO Jasenica, te brojni drugi sugrađani koji su došli da podrže PDA, odnosno da podrže RAD I ODGOVORNOST. Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Među kandidatima, na večerašnjem skupu, prisutnima se obratila i naša kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona gospođa Elma Ćosić, te naglasila:

“Moje zalaganje kroz Pokret Demokratske Akcije je da zaustavimo iseljavanje mladih iz BiH. To je moja misija. Zalagat ću se za mlade u smislu zapošljavanja, školovanja i da kroz PDA mi mladi, izgradimo i imamo bolju i svjetliju budućnost u našoj državi”.

U svom govoru Gospodin Husein Topčagić kazao je: “Vlada TK odobrila je sredstva za izgradnju lokalnog puta Jasenica- prema spomeniku Ljiljan 70.000,00 KM, odobrila je sredstva za izgradnju munare u Rajskoj u iznosu od 10.000,00 KM, izdvojena su sredstva za uređenje prostora oko spomenika “Ljiljan” u iznosu od 10.000,00 KM, te za izgradnju mosta u iznosu od 11.700,00 KM. S toga, mi ne dolazimo da vam obećamo šta ćemo uraditi za vas i vase lokalne zajednice, mi dolazimo sa pisanim dokumentom, našom brošurom u kojoj su svi naši projekti koje smo uradili. Mi smo odgovorni ljudi,  vođeni jasnim vizijama i ciljevima, usmjereni na zalaganje za univerzalne ljudske vrijednosti, ekonomski prosperitet i opće društveno blagostanje”.

Nezaposlenost, odlazak mladih iz BiH, postojeći problemi i sve ono za šta rješenje tražite već godinama…ovog oktobra rješenje stoji pred vama.

Zakoračimo hrabro ka 7. oktobru. Izađimo na izbore i svoj glas poklonimo onima u čijim rukama su rješenja za dosadašnje probleme.

Izađimo na izbore i svoj glas poklonimo PDA.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, vrijeme je za PDA BIH!

Povezani članci

Promocija Pokreta Demokratske Akcije Gradačac

OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE SMRTI SEADA HANIĆA ZV.HANIBAL

Sve je više uglednih sportista i uglednih građana koji podržavaju Pokret Demokratske Akcije

Ostavite komentar