Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Sibovcu

Večerašnji predizborni skup PDA Gradačac održan je u Sibovcu, a skupu su prisustvovali članovi i simpatizeri PDA iz MO Sibovac, te drugi sugrađani i gosti koji su došli da podrže PDA Gradačac.

PDA ima ogromnu podršku i u drugim kantonima i shodno tome djeluje i na svim nivoima vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

U svom večerašnjem obraćanju, pored ostalih kandidata prisutnima se obratila i Edisa Tahirović-Softić, naša kandidatkinja za Skupštinu TK, te je kazala:

“Svi mi smo glasači, bili do sad. Ja vas pozivam ovaj put da budemo birači. Da biramo ljude koji će nas predstavljati u naredne četiri godine, jer od tog izbora zavisimo mi prije svega, naše porodice, naš Gradačac, naš Tuzlanski kanton i naša Bosna i Hercegovina. Rećemo NE ovaj put onima koji prodaju maglu. Doduše, moramo priznati, svi smo bili redovni kupci. Ovaj put reći ćemo NE prodavačima magle. Ovaj put mi pobjeđujemo sigurno. I to vrlo lahko. Zašto? Zato što mi na svojim predizbornim skupovima pričamo o projektima, o onome šta smo uradili za općinu Gradačac i šta ćemo uraditi u narednom periodu, a svi drugi pričaju o nama. Uz RAD I ODGOVORNOST zajedno do pobjede ako Bog da.”

Pored Edise i otalih kandidata, prisutnima se obratio i naš lider, naš predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac i naš kandidat, odnosno nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić:

“PDA BiH je Bosanskohercegovačka, evropska i narodna stranka, osnovana u tuzli 24.03.2018. Cilj PDA je pokretanje i afirmacija novog političkog djelovanja zasnovanom na radu i odgovornosti. Bitno je napomenuti da PDA nema centralu u Sarajevu, te da je otvorena za sve građane bez obzira na vjersku, nacionalnu, socijalnu ili drugu pripadnost, vjerna ideji društva jednakih šansi, u kojem se zasluge mjere i vrednuju prema radu. PDA BiH se snažno zalaže za jačanje i razvoj lokalne samouprave na temelju i principima evropskih konvencija i povelja o lokalnoj samoupravi, jer samo jake lokalne zajednice cine jaku, snaznu i ekonomski prosperitetnu BiH. Pored toga zalaže se za razvijanje putne infrastrukture i ubrzanu izgradnju autoputeva, regionalnih puteva i drugih bitnih komunikacijskih infrastruktura. PDA opredijeljena je za obrazovanje mladih u skladu sa evropskim standardima i savremenim potrebama društva, te stvaranje ambijenta koji će zaustaviti odliv stručnih kadrova i mladih iz domovine BiH. Sve ovo je PDA pokazala kroz dosadašnje projekte koje smo objedinili u brošuri “Jačanje i razvijanje lokalne zajednice kroz projektne aktivnosti Vlade TK 2015-2018 godina na području općine Gradačac”. Kroz te projekte u općinu Gradačac u protekle tri i po godine ubrizgano je 15 miliona KM. Misija PDA je da nastavimo činiti opšte dobro, biti na usluzi građanima, te da popravimo kvalitetu zivota i standarda u BiH.”

Vi birate one u čijim rukama su rješenja postojećih problema. Vi birate vaše predstavnike. Mi vam predstavljamo hrabre, odlučne, iskrene i marljive. Mi vam predstavljamo one najbolje, da zajedno tog 7.oktobra damo glas kandidatima PDA.

Neka naša srca kucaju kao jedno. Neka naša srca kucaju otkucajima pobjede.

Radom i odgovornošću zajedno do pobjede!

 

 

Povezani članci

Održan radni sastanak u MO Zelinja Srednja

Velika izborna prevara SDP-a u Gradačcu

U MZ Omazići održan radni sastanak inicijativnog odbora PDA

Ostavite komentar