Novosti Radni sastanci Saopćenja

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Vučkovcima

Večerašnji predizborni skup Pokreta Demokratske Akcije (PDA) Gradačac održan je u društvenom domu u Vučkovcima. Skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Vučkovci, te brojni drugi gosti koji su svojim dolaskom potvrdili da vjeruju u RAD I ODGOVORNOST I JAKE LOKALNE ZAJEDNICE.

Predstavili su se kadndidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti a to su:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

U svom večerašnjem obraćanju, među kandidatima poseban govor imala je i naša kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, gospođa Edisa Tahirović-Softić.

“Mi večeras predstavljamo Vas, narod, ljude obične, neobične, bosanske, koji su došli večeras da podignu svoj glas. Koji su došli večeras da kažu NE . Da kažu ne agresiji na našu domovinu, agresiji na naš Gradačac, agresiji bez pušaka. Mi smo večeras došli da kažemo ne nesposobnim, nepoštenim, neradnicima, manipulatorima…dosta su nam prodavali maglu. Mi smo za ovo vrijeme napravili više što je za 20 godina nekakvih politika pokušalo napraviti. Mi vidimo jednu ljepoticu koja stoji tu gdje je nekad bilo ruglo od škole. Napravili smo to samo zato što smo se udružili i što smo imali iskren nijet. Još jedan projekat se gradi u Vučkovcima, a to je projekat očuvanja naše firme Domadžić. Međutim, da bi se sve to napravilo mi smo morali imati nekoga ko će podržati naše projekte. Taj neko je Husein Topčagić. Za dvije godine ne postoji ni jedan poziv, ni jedna molba koja nam je uskraćena. Za dvije godine sve što smo željeli napravili smo uz pomoć Huseina Topčagića. 7.oktobra mi biramo i izabrat ćemo. Izabrat ćemo Gradačac, izabrat ćemo BiH, izabrat ćemo rad i odgovornost, izabrat ćemo nas. Izabrat ćemo nas!”

Naš predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac, nosilac liste i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić u svom obraćanju kazao je:

“Cilj nam je da informišemo građane općine Gradačac o značajnim projektima koji su implementirani na području ove općine od strane Vlade TK u posljednje četiri godine kao i o projektima koji će biti implementirani do kraja ove godine ili u skoroj budućnosti i predstavljat će za kadrove PDA veoma važnu ulogu. PDA će se istinski boriti i ispunjavati svoje ciljeve i načela jačanja i unaprijeđenja lokalne zajednice, ulagat će u lokalnu zajednicu, njene institucije i organizacije, zalagat će se za razvijanje putne infrastrukture, te za obrazovanje mladih u skladu sa evropskim standardima  i za stvaranje ambijenta koji će zaustaviti odliv stručnih kadrova i mladih iz BiH. Mi smo za ove tri i po godine u općinu Gradačac unijeli projekte u vrijednosti od 15 miliona KM. Svi ti projekti su objedinjeni u našoj brošuri. Neki od tih projekata koje smo implementirali na području ove mjesne zajednice je izgradnja škole u Vučkovcima u koju smo uložili 500.000,00 KM, te smo riješili pitanja vodovoda Domadžić, koje je uz pomoć Vlade TK vraćeno u vlasništvo građana Vučkovaca.”

Pred nama je veoma važan period za BiH. Pred nama su izbori koji su presudni. Zakoračimo hrabro ka 7. oktobru . Izađimo na izbore i svoj glas i povjerenje poklonimo PDA.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za JAKE LOKALNE ZAJEDNICE, JAKU DRŽAVU BIH, vrijeme je za POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE BIH.

Povezani članci

Članovi PDA posjetili porodicu Mehmedović Rahmana u Srnicama Donjim čija je porodična kuća izgorjela u nedavnom požaru

ODRŽAN PRVI PREDIZBORNI SKUP GO PDA GRADAČAC

U GRADU GRADAČCU KINO OD KINA

Ostavite komentar