Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup PDA Gradačac u Zelinji Srednjoj

Svojim dosadašnjim radom PDA je tematizovao veliki broj pitanja od ključnog značaja za ravnomjeran razvoj TK. PDA će maksimalno uložiti svoj angažman i nastaviti sa projektnim aktivnostima razvijanja lokalne zajednice.

Večeras je održan predizborni skup PDA Gradačac u Zelinji Srednjoj a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Zelinja Srednja, MO Zelinja Donja, te brojni drugi sugrađani koji su došli da podrže PDA, odnosno da podrže RAD I ODGOVORNOST.

Važno je istaći da PDA ima ogromnu podršku i u drugim kantonima i shodno tome djeluje i na svim nivoima vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Među kandidatima na večerašnjem skupu prisutnima se obratio se i Hasan Ćerimović naš kandidat za Skupštinu TK.

Hasan Ćerimović pod rednim brojem 15, rođen je 1969 godine u Zelinji Srednjoj. Od 1996. godine radi kao profesor razredne nastave. Radeći zajedno sa suprugom 23 godine u područnoj školi kao učitelj, ličnim angažmanom, saradnjom sa privrednicima i lokalnom zajednicom, pokazao je da i male područne škole mogu imati jako dobre uslove za odgoj i obrazovanje naših učenika. U svom večerašnjem govoru kazao je:

“Za Gradačac u protekle 4 godine dobijena je jedna velika utakmica. Glavni akter te utakmice znamo svi ko je bio. Utakmica je dobivena u investicionom smislu impozantnih 14:3. 14 miliona u protekle tri i po godine, naspram 3 miliona u periodu između 2010 i 2014 godine. U personalnom smislu, utakmica je dobijena sa nevjerovatnih 120:0. Šta znači 120:0? Pa gospodine ministre, vi ste rekli da ni portir nije bio zaposlen prije vašeg dolaska u kanton. Zato je taj rezultat takav kakav jest. U sljedeću utakmicu, dragi moji sugrađani, koja će se igrati poslije 7.oktobra i trajat će 4.godine, treba da uđe ova ekipa ljudi ovdje i da je dobije. Kako ćemo je dobiti? Dobit ćemo je samo ako uđemo na teren gdje se ona odigrava, a znamo gdje je taj teren. A da bi smo ušli na taj teren treba nam vaša podrška, a za rezultat se ne brinite. I ne zaboravite da kroz naredne 4 godine dok se bude odigravala ta utakmica ne smijemo zaboraviti na jednu jako bitnu stvar. u tom periodu morat ćemo izjedriti nove mlade ljude koji će na načelu rada i odgovornosti dobivati neke treće, četvrte, pete i šeste utakmice”.

U svom govoru, naš predsjednik OO PDA Gradačac, kandidat i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić prezentirao je brošuru “Jačanje i razvijanje lokalne zajednice kroz projektne aktivnosti Vlade TK 2015-2018 godina na području općine Gradačac”. Projekti koji su implementirani od strane Vlade TK, a koji su od velikog značaja za ove mjesne ogranke su:

  • fiskulturna sala u OŠ”Musa Ćazim Ćatić”   60.000,00 KM
  • izgradnja regionalnog puta Zelinja Srednja-Zelinja Donja   450.000,00 KM
  • rehabilitacija regionalnog puta Kerep-Zelinja Srednja   400.000,00 KM

Vaš glas neka bude put ka boljem sutra. Vašim glasom za PDA krenimo ka putu pobjede, gdje pobjedu nosi narod, gdje pobjedu nosite vi.

Vrijeme je za rad i odgovornost, vrijeme je za jake lokalne zajednice, jaku državu Bosnu i Hercegovinu, vrijeme je za PDA BiH!

Povezani članci

Održan radni sastanak u MO Jelovče Selo

Održana druga sjednica OIŠ OO PDA Gradačac

OO PDA Gradačac zahvaljuje svim glasačima na ukazanom povjerenju

Ostavite komentar