Novosti Radni sastanci

Održan predizborni skup u Mionici Centar

Svojim dosadašnjim radom PDA je tematizovao veliki broj pitanja od ključnog značaja za ravnomjeran razvoj TK. PDA će maksimalno uložiti svoj angažman i nastaviti sa projektnim aktivnostima razvijanja lokalne zajednice.

Večeras je održan predizborni skup PDA Gradačac u Mionici Centar a skupu su se pridružili mnogobrojni članovi i simpatizeri PDA iz MO Mionica Centar, MO Krčevina i MO Kamberi, te brojni drugi sugrađani koji su došli da podrže PDA, odnosno da podrže RAD I ODGOVORNOST.

Važno je istaći da PDA ima ogromnu podršku i u drugim kantonima i shodno tome djeluje i na svim nivoima vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Među kandidatima na večerašnjem skupu prisutnima se obratila i Enisa Omerčić naša kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Enisa Omerčić, kandidatkinja pod rednim brojem 5, rođena je 1965 godine u Gradačcu. Završila je Filozofski fakultet u Tuzli i stekla zvanje profesora razredne nastave. Trenutno radi kao profesor razredne nastave u OŠ”Hamdija Kreševljaković” Kamberi. U proteklom periodu bila je dva mandata na poziciji direktora istoimene škole, prilikom čega je radila na mnogobrojnim projektima za poboljšanje uslova rada škole i cjelokupne lokalne zajednice. Žena, koja je svojim djelovanjem učestvovala u obrazovanju naše djece. Žena koja je svojim djelovanjem pokazala da žene mogu i da znaju , u svom večerašnjem obraćanju kazala je:

“Čast mi je i zadovoljstvo stati ovdje pred vas, znajući da ćemo zajedničkim snagama krenuti ka pobjedi. Obzirom da dolazim iz obrazovanja, pored toga što ću se zalagati za unaprjeđenje obrazovanja mladih ljudi u BiH, takođe ću se zalagati i za prava žena u BiH. Godinama unazad, žene su se borile za ravnopravnost i emancipaciju kroz različite vidove borbe. Danas u 21. vijeku, položaj žene je povoljniji, u odnosu na prošlost. Žene u Bosni i Hercegovini se suočavaju svakodnevno sa različitim izazovima. Prilikom traženja posla ili na samom poslu. Mnogi poslodavci izbjegavaju zaposliti ženu iz razloga što može koristiti pogodnosti trudničkog bolovanja. Bosanke i Hercegovke se suočavaju i sa diskriminacijom na osnovu mjesta u kojem žive. Visina porodiljnih naknada u Federaciji BiH ovisi od kantona do kantona. Tako da porodiljska naknada u Sarajevskom kantonu je dva i po puta veća od naknade koju prima žena, odnosno majka u Tuzlanskom kantonu. E to je politika kojoj smo mi  rekli NE. To je jedan od razloga nastanka Pokreta Demokratske Akcije. PDA je otvorena za sve građane, bez obzira na vjersku, nacionalnu, socijalnu ili drugu prupadnost, vijerna ideji društva jednakih šansi, u kojem se zasluge mjere i vrednuju prema radu. Zato, žene mijenjajmo se! Pokupimo hrabrost koju itekako imamo, zauzmimo čvrst stav i ne dozvolimo nikome da nas gazi, samo zato jer smo žene. Zato izađimo na izbore i glasajmo za ravnopravnost, sigurnost, za jaku i stabilnu BiH. Vaš glas neka bude put ka boljem sutra, vaš glas neka bude za PDA BiH.”

Naš lider, naš predsjednik OO PDA Gradačac, gospodin Husein Topčagić u svom obraćanju rekao je:

“PDA će maksimalno uložiti svoj angažman i nastaviti sa projektnim aktivnostima razvijanja lokalne zajednice, kantona i BiH u cjelini. Cilj nam je da informišemo građane općine Gradačac o značajnim projektima koji su implementirani na području ove općine od strane Vlade TK u posljenje četiri godine, kao i o projektima koji će se implementirati do kraja ove godine ili u skorijoj budućnosti i predstavljat će za kadrove PDA veoma važnu ulogu. Projekti koji su implementirani od strane Vlade TK, a koji su veoma važni za Mionice su : rekonstrukcija krova i obnova stolarije OŠ”Hamdija Krševljaković” Kamberi, za koje je Vlada TK odobrila 70.000,00 KM (krov škole 30.000,00 KM i stolarija 40.000,00 KM), obnova područne OŠ”Safet beg Bašagić” 19.000,00 KM, dodijeljena koncesija vodovod “Vrelo”, takođe je izdvojeno 147.000,00 KM za bušotinu “Vrelo”. U narednom periodu predviđen je završetak sportske dvorane u OŠ “Hamdija Krševljaković” u Kamberima. Zato podržite RAD I ODGOVORNOST, podržite jake lokalne zajednice, jer JAKE LOKALNE ZAJEDNICE ČINE JAKU BIH”.

Vaš glas je vaša odgovornost. Vaš glas je vaše sutra. Vašim glasom za PDA, do jače i prosperitetnije BiH.

Vrijeme je za RAD I ODGOVORNOST, vrijeme je za PDA BIH!

Povezani članci

ZVANIČNO POČELI UNUTARSTRANAČKI IZBORI U PDA GRADAČAC

Vlada TK odobrila 9.900,00 KM za kupovinu sportskih invalidskih kolica Košarkaško invalidskom klubu “Zmaj” Gradačac

OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE SMRTI SEADA HANIĆA ZV.HANIBAL

Ostavite komentar