Novosti Radni sastanci

Održan radni sastanak u MO Biberovo Polje

Nastavljaju se aktivnosti održavanja radnih sastanaka, a večerašnji sastanak održan je u MO Biberovo Polje kojem su prisustvovali članovi i simpatizeri iz Biberovog Polja, Srnica Gornjih i Srnica Donjih.

Sastankom je predsjedavo predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac gospodin Husein Topčagić, a pored njega prisutnima su se obratili i predsjednik OIŠ PDA Gradačac gospodin Mustafa H.Ađulović, te povjerenici mjesnih ogranaka gospodin Elmin Ibranović, gospodin Munever Omerović i gospodin Muriz Fejzić. Takođe su se prisutnima obratili i kandidati OO PDA Gradačac Nermin Biberkić, Enisa Omerović, Elma Ćosić, Edisa Tahirović-Softić, mirsad Pekarić i Hasan Ćerimović.

Kao i na dosadašnjim sastancima gospodin Topčagić upoznao je prisutne sa svim aktivnostima koje je Vlada TK realizovala u proteklom periodu. Jedan od takvih projekata koji je realizovan od strane Vlade TK, a koji je bitan za ove mjesne zajednice jeste izgradnja regionalnog puta Srnice Donje-Srnice Gornje u koji je uloženo oko 750.000 KM. U narednom periodu bit ce realizovana daljna izgradnja puta od Srnica Gornjih do Doborovaca to jest do granice sa općinom Gračanica.

“Cilj nam je da informišemo građane općine Gradačac o značajnim projektima koji su implementirani na području ove općine od strane Vlade TK u posljednje četiri godine kao i o projektima koji će se implementirati do kraja ove godine ili u skoroj budućnosti i predstavljat će za kadrove PDA veoma važnu ulogu. PDA se zalaže za razvijanje putne infrastrukture i ubrzanu izgradnju autoputeva, regionalnih puteva i drugih bitnih komunikacijskih infrastruktura”, kazao je gospodin Topčagić.

Pored ovih projekata Vlada TK takođe je odobrila sredstva za otvaranje dzamije u Srnicama Donjim.

Povezani članci

Održan prvi predizborni skup PDA Gradačac u MO Srnice Donje

INFO PULT PDA GRADAČAC 23.10.2020.GODINE

Članovi PDA posjetili porodicu Mehmedović Rahmana u Srnicama Donjim čija je porodična kuća izgorjela u nedavnom požaru

Ostavite komentar