Novosti Radni sastanci

Održan radni sastanak u MO Mionica Centar

Nakon otvorenja “Sajma šljive”, nastavljaju se radni sastanci Pokreta Demokratske Akcije Gradačac. Večerašnji sastanak održan je u MO Mionica Centar u prostorijama mjesne zajednice, a pored članova i simpatizera PDA iz MO Mionica Centar sastanku su prisustvovali i članovi i simpatizeri PDA iz MO Mahmut Mahala, MO Kamberi i MO Krčevina.

Sastankom je kao i do sada predsjedavao predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac gospodin Husein Topčagić, a pored njega prisutnima su se obratili predsjednik OIŠ PDA Gradačac gospodin Mustafa H.Ađulović, kandidati sa liste PDA Gradačac Nermin Biberkić, Enisa Omerčić, Edisa Tahirović-Softić, Elma Ćosić, Hasan Ćerimović, Mirsad Pekarić, povjerenici MO Akif Čolić, Sanela Rabić, Nermin Kamberović i član izvršnog odbora PDA Gradačac gospodin Selmir Omerčić.

U svom govoru gospodin Topčagić upoznao je prisutne sa svim projektima  koje je Vlada TK implementirala u prethodne četiri godine na području općine Gradačac i o projektima koji će biti implementirani u narednom periodu.

“Cilj PDA je pokretanje i afirmacija novog političkog djelovanja u bosansko-hercegovačkom društvu zasnovanom na radu i odgovornosti. PDA BiH opredijeljena je za obrazovanje mladih u skladu sa evropskim standardima i savremenim potrebama društva, te za stvaranje ambijenta koji će zaustaviti odliv stručnih kadrova i mladih iz BiH”, kazao je gospodin Topčagić. Takođe je naglasio da će PDA nastaviti ulagati u lokalne zajednice, njene institucije i organizacije.

Projekti koji su implementirani od strane Vlade TK, a koji su veoma važni za ova tri ogranka jesu:

– rekonstrukcija krova i obnova stolarije OŠ”Hamdija Krševljaković” Kamberi, za koje je Vlada TK odobrila 70.000,00 KM (krov škole 30.000,00 KM i stolarija 40.000,00 KM)

– obnova područne OŠ”Safet beg Bašagić” 19.000,00 KM

– dodijeljena koncesija vodovod “Vrelo”

– takođe je izdvojeno 147.000,00 KM za bušotinu “Vrelo”

U narednom periodu predviđen je završetak sportske dvorane u OŠ “Hamdija Krševljaković” u Kamberima.

 

Povezani članci

Vlada TK odobrila 9.900,00 KM za kupovinu sportskih invalidskih kolica Košarkaško invalidskom klubu “Zmaj” Gradačac

KANDIDATI ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA GRADAČAC

PRODAJA DRŽAVNE IMOVINE

Ostavite komentar