• Naslovna
  • Novosti
  • Održan veličanstveni Centralni skup Pokreta Demokratske Akcije Gradačac
Asocijacija mladih Asocijacija žena Novosti Radni sastanci Saopćenja

Održan veličanstveni Centralni skup Pokreta Demokratske Akcije Gradačac

Došlo je vrijeme da se ispune obećanja. Došlo je vrijeme da se građani ne iznevjere. Došlo je vrijeme da naše sutra jednu ljepšu priču piše. Došlo je vrijeme za novu političku priču. Došlo je vrijeme za PDA.

Sinoć  je na veličanstvenom skupu u prepunoj sportskoj dvorani Skenderije u Gradačcu bilo prisutno više od 2000 članova, simpatizera i drugih građana koji su svojim prisustvom došli da uveličaju ovaj skup, te na taj način pokazali snagu PDA.

PDA je novi politički subjekt u BiH koji okuplja istinski opredijeljene i angažirane ljude i lidere, one koji su vođeni jasnim ciljevima. Ciljevi PDA usmjereni su na zalaganje za univerzalne ljudske vrijednosti, ekonomski prosperitet i opće društveno blagostanje. PDA kao vodilja na putu za izgradnju sigurnijeg i kvalitetnijeg života u BiH, za ravnopravan razvoj lokalnih zajednica.

Predstavljeni su kandidati OO PDA Gradačac za sve nivoe vlasti:

KANDIDAT ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH:

Mustafa H.Ađulović

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH:

Husein Topčagić

Enisa Omerčić

Nermin Biberkić

KANDIDATI ZA SKUPŠTINU TK:

Edisa Tahirović-Softić

Hasan Ćerimović

Mirsad Pekarić

Elma Ćosić

Prisutnima se prvo obratila predsjednica Asocijacije žena OO PDA Gradačac, odnosno kandidatkinja za Skupštinu TK gospođa Edisa Tahirović-Softić:

“Mi večeras predstavljamo Vas, narod, ljude obične, neobične, bosanske, koji su došli večeras da podignu svoj glas. Koji su došli večeras da kažu NE . Da kažu ne agresiji na našu domovinu, agresiji na naš Gradačac, agresiji bez pušaka. Mi smo večeras došli da kažemo ne nesposobnim, nepoštenim, neradnicima, manipulatorima…dosta su nam prodavali maglu. 7.oktobra mi biramo i izabrat ćemo. Izabrat ćemo Gradačac, izabrat ćemo BiH, izabrat ćemo rad i odgovornost, izabrat ćemo nas. Izabrat ćemo nas!”

U svom obraćanju na velikom skupu predsjednik povjereništva OO PDA Gradačac i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Husein Topčagić rekao je da je PDA za šest mjeseci od osnivanja stekla povjerenje građana i da će 7.oktobra biti najjača na TK, a da je bilo više mjeseci od osnivanja rezultati bi bili još bolji na cijelom području FBiH. Istakao je da je PDA jedina politička partija sa sjedištem u Tuzli, koja na oktobarske izbore izlazi sa najboljim kandidatima.

“Pokret demokratske akcije je nastao isključivo iz ekonomskih razloga. Nastao je zato što smo tražili pravičniju raspodjelu javnih prihoda BiH i putnu deblokadu Tuzlanskog kantona. Tražili smo da dječiji doplatak bude kao djeteta u Sarajevu koje ima 150 KM, a naša djeca na TK 25 KM. Od 1. januara 2006. godine uzeli su nam svake godine 30 miliona KM. Za svih ovih 12 godina uzeli su nam jedan cijeli budžet, uzeli su nam 360 miliona KM. Ovi što traže snagu naroda, ja vam kažem, oni su je potrošili. Ne samo da su potrošili snagu naroda, nego su iznevjerili ideju rahmetli Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića, izigrali su i naše najbolje sinove ove države, naše demobilisane borce ne usvajajući zakona na nivou Federacije. Zato 7.oktobra izađite na izbore, podržite  Pokret Demokratske Akcije. Glas za PDA je glas za bolje sutra vas. Glas za jaku lokalnu zajednicu, glas za ravnomjeran razvoj Tuzlanskog kantona i glas za rad i odgovornost, jer sa PDA je zasigurno svjetlija i bolja budućnost naše jedine nam Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OIŠ OO PDA Gradačac, te kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH gospodin Mustafa H.Ađulović u svom govoru rekao je:

“Prioritetni zadatak će nam biti da riješimo probleme i pokrenemo mnogobrojne krucijalne državne investicije, između ostalih i izgradnja bloka 7 u Tuzli. Pokretanjem krucijalnih investicija pokrećemo i privredni zamajac koji će omogućiti otvaranje novih proizvodnih pogona i otvaranje novih radnih mjesta. Našim proizvođačima domaćih proizvoda koji su u skladu sa EU i međunarodnim standardima, otvorit ćemo put njihovim proizvodima da nađu svoje mjesto na tržištu rada širom evrope i drugih regiona. Sa ovim ćemo riješiti i zaustaviti iseljavanje i odlazak mladih, obrazovanih ljudi, kompletnih porodica i stručnih kadrova iz ove nam lijepe i jedine države BiH. Uspiješno ćemo sačuvati ljudske resurse, čime ćemo stvoriti uslove za perspektivnu privredu i tabilnu, jaku BiH.”

Jakub  Suljkanović  kandidat za Skupštinu TK istakao je:

“Dosta je više tiranije i političara s našeg kantona koji su izdali svoje ljude, naša sela i gradove.  Priča o autonomašima je podvala, a pričaju je isti oni su u koaliciji sa Fikretom Abdićem. Igraju se s borcima i zakonom o demobilisanim borcima čime im uništavaju dostojanstvo, dok su oni koji odlučuju o borcima zajedno s ministrom na listi za predstojeće izbore.”

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Elzina Pirić istakla je:

“Strašna je stvar desila se 25.septembra na mezaru rahmetli predsjednika Sulejmana Tihića, koji je uz Aliju Izetbegovića bio najveći državnik u bošnjačkom narodu. Na njegovom mezaru, jedan imam koji ima veze sa Gradačcom, što će se potvrditi na hutbi na džumi namazu, je pozvao sve bošnjake da glasaju za Šefika Džaferovića i za SDA. Taj imam i taj veliki lider Šefik Džaferović su zloupotrijebili ono najsvetije kod bošnjaka,  to je mezarje i džamiju. Niti je mezarje, niti džamija mjesto za političke govore. Niti je godišnjica smrti mjesto da se poziva na aplauz i na glasanje. Neka ga je sram i stid toga što je uradio sa onom ahmedijom na glavi. A naš narod i naša vjerska islamska zajednica ima i onih efendija koji su na pola gladni, zato što imamo ove efendije koje imaju po 2000KM, a imamo i ove efendije po našim mjesnim zajednicama koji jedva kraj s krajem sastavljaju, i imaju platu po 500KM. Znači ni u islamskoj zajednici nije ravnomjerna raspodjela javnih prihoda i to se mora promjeniti. Dragi sugrađani, da bi sačuvali mir i kazali Ne ratu, da bi kazali NE ovima koji cijepaju plakate, ja vas pozivam na MIR I DOSTOJANSTVO, NA SABUR I NA UZDIGNUTE GLAVE, da iskoristite tekovinu demokratije koja vam je data, da ne glasate nego da birate. Da birate ljude koji žive s vama i živjet će s vama bilo da su izabrani ili nisu. Koji će zastupati vas i vašu djecu i braniti od nastanka rata. Dame i godpodo izađite svi 7.oktobra na izbore i ako Bog da, da 8.oktobra svi zajedno proslavimo veličanstvenu pobjedu u Bosni i Hercegovini.”

Pred nama je veoma važan period. Pred nama su izbori koji su presudni. Zakoračimo hrabro ka 7.oktobru. Izađimo na izbore i svoj glas i povjerenje poklonimo onima u čijim rukama su rješenja za dosadašnje probleme. Izađimo na izbore i svoj glas poklonimo PDA.

Vašim glasom za PDA krenimo ka putu pobjede, gdje pobjedu nosi narod, gdje pobjedu nosite Vi, jer svijet voli pobjednike.

Neka naša srca kucaju kao jedno.

Neka naša srca kucaju otkucajima pobjede.

Jaka lokalna zajednica, jaka BiH moguća je samo ukoliko Vaš glas i povjerenje poklonite PDA.

Uz rad i odgovornost zajedno do pobjede!

 

Povezani članci

Ratni načelnik Ševko Mešanovic danas u prostorijama OO PDA Gradačac potpisao pristupnicu ovoj stranci

Održana sjednica OIŠ OO PDA Gradačac

Održan sastanak Asocijacije žena OO PDA Gradačac

Ostavite komentar