Novosti Saopćenja

Velika izborna prevara SDP-a u Gradačcu

Na biračkom mjestu 025A039 u Liporašću, privatna kuća Čubela Marko u Gradačcu, gdje je isključivo hrvatsko stanovništvo, napravljena je velika izborna prevara na nivou za Predstavnički dom Parlamenta FBiH u korist SDP-a.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, gospodin Nedžad Šečić (SDP) u dogovoru sa Marijanom Šimićem (HDZ), drugim dopredsjedavajućim Općinskog Vijeća Gradačac, napravili su zbog ranijih ustupaka gospodinu Šimiću da bude drugi dopredsjedavajući Općinskog Vijeća Gradačac (u tu svrhu je promjenjen i statut Općinskog Vijeća Gradačac).

Naime, od 311 birača koji su izašli na glasanje (važećih 309 glasova, nevažećih 0) na kantonalnom nivou za koaliciju stranaka HDZ, HKDU, HSP…glasalo je 249 glasača po preliminarnom izvještaju OIK-a Gradačac, odnosno 80,58%. A za federalni nivo od istog broja glasača (311) za SDP je glasalo 286 ili 92,26%, a za koaliciju sa hrvatskim predznakom stranaka 22 glasača ili 7,10%. Sve navedeno dokazuje već pomenuti dogovor, jer je na ovom biračkom mjestu predsjednik OO SDP Gradačac Nedžad Šečić, inače kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, imao više glasova nego na sva tri biračka mjesta na Požarikama (238 glasova), u svojoj matičnoj MZ gdje je i nastanjen.

Nije teško konstatovati da se na ovom izbornom mjestu desila velika izborna prevara, imajući u vidu da u ovom naseljenom mjestu Liporašće ima stalno nastanjenih cca 50 stanovnika hrvatske nacionalnosti, a da ostali žive van područja općine Gradačac i države BiH.

Nadamo se da će CIK i nadležni istražni organi preduzeti odgovarajuće mjere u okviru svojih ovlaštenja.

              

Povezani članci

UPLAĆENO 1.000.000,00 (MILION) KM DOMU ZDRAVLJA GRADAČAC ZA NABAVKU CT UREĐAJA

Održan predizborni skup u Mionici Centar

VLADA TUZLANSKOG KANTONA ODOBRILA SREDSTVA ZA OTPOČINJANJE RADA J.U.O.Š. „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ PŠ „POŽARIKE“

Ostavite komentar